Darth Vader

En DIY Nördmassage av BeTouched.

Skriv gärna ut den här sidan så att du slipper kolla på en skärm när du ska fokusera på massagen. Läs igenom så att du vet vilken massage du ska göra och att det passar personen du ska göra den på, anpassa som du tror det behövs.

Massera som Vader

Darth Vader använder såklart The force för att massera, med brutala grepp.

Har du den svarta handsken (eller flera) så tar du på dig dem för att få till ett lite mer opersonligt grepp och få den rätta stämningen.

Grundmassage

Börja med att berätta att du ska ge massage som Vader, så att den du masserar har koll på läget. Att spela The Imperial March och annan Starwars-musik kan bidra till stämningen.

Hen sitter med fördel på en stol, men stående eller liggande går också bra.

Sedan ser du till att få till den rätta andningen för egen del, föreställ dig att du andas lugnt in och ut genom struphuvudet för att få till det rätt väsande ljudet. Vill du så andas nära örat på den du masserar. Uppmuntra hen att också ta lugna djupa andetag.

Spänn sen blicken i hen och ta rikta ut ena handen i ett hårt tag om en imaginär arm eller skuldra i luften. Spegelneuronerna i våra hjärnor kan göra att det här faktiskt känns i den andras kropp.

För säkerhets skull kan du ta det faktiska greppet också. Ta ett lugnt tag först och krama sakta hårdare (så hårt som du och den andra personen är bekväma med).

Rör dig över de delar på kroppen som vill ha och tål lite hårdare tryck, som armar, ben, axlar och rygg. Glöm inte andningen då och då.

Kanske väser du “I FIND YOUR LACK OF FAITH DISTURBING.” eller något annat favoritcitat.

Extra bus

Om du vill prova att ta Darth Vaders effektiva strypgrep utan att riskera lufttillförseln på den du gör det på.
Ta tag under personens haka, med tummen under käkbenet på ena sidan och pekfingret på andra sidan. Fingertopparna på dessa två fingrar kan komma upp lite över kanten på käkbenet.
Här blockerar du varken luft- eller blod-tillförsel men kan ändå ge den andra en känsla av bli kontrollerad.
Ta ett stadigt tag och håll still. Spänn kanske blicken lite extra i den andra och dra på andningen genom struphuvudet. Vill du kan du försiktigt röra den andra huvudet lite åt sidan. Självklart släpper du taget så fort den andra verkar obekväm eller säger till.