Elsa

En DIY Nördmassage av BeTouched.

Skriv gärna ut den här sidan så att du slipper kolla på en skärm när du ska fokusera på massagen. Läs igenom så att du vet vilken massage du ska göra och att det passar personen du ska göra den på, anpassa som du tror det behövs.

Massera som Elsa

Elsa masserar med stora svepande rörelser och självklart med snö och is.
Lägg in massageverktyget i frysen i god tid innan, eller använd något som redan ligger där.

Grundmassage

Börja med att berätta att du ska ge massage som Elsa, så att den du masserar har koll på läget. Det passar fint att spela musiken från Frost för att få den rätta känslan.

Den du masserar får gärna stå upp en stund i alla fall i början, men sittande och liggande går också bra.

Virvla runt personen med stora svepande rörelser som stryker längs hela kroppen. Om ni kan hålla balansen så prova också att snurra personen runt, som att den var en snöskulptur du håller på att skapa.

Har du något kallt så dutta och stryk gärna det här och där på personens kropp, tex på händer och armar.

Sjung gärna med i dina favoritpartier av sångerna – ”Let it goooo”.

Se till att du kan värma upp personen sen, tex med en varm filt, ifall hen fryser efter all snö och is.

Extra bus

För lite mer isande, kittlande effekt.

Låt personen du masserar ligga ner på rygg, med lämpliga kroppsdelar exponerade. Prova att glida mer retsamt med ditt kalla redskap, kanske på halsen och magen. Säg åt personen att andas djupt för att stå ut med kylan. Värm upp den kalla huden med varma utandningar.

Du kan också ha den ena handen kall med hjälp av isen och den andra kroppsvarm eller kanske uppvärmd av en vetekudde. Växla mellan frysande och tinande på olika delar av den andres kropp. Avsluta med värme på hjärtat.